Estateplanning

Rechten

Financiële situatie 

Belastingen

estateplanningEstateplanning

Iedereen komt er een keer voor te staan. Ouder worden betekent ook dat het stokje over gegeven dient te worden aan de jongere generatie. En bij dit doorgeven van dit stokje staat de belastingdienst op de loer om ook daar een graantje van mee te pikken. Maar is dat wel nodig? De wetgever heeft een aantal regelingen in de wet opgenomen die het mogelijk maken om ondernemingen zonder acute belastingheffing over te dragen aan een of meer opvolgers. Daarvoor is dan wel de juiste begeleiding nodig.

Verder zijn er diverse fiscaal vriendelijke methoden om vermogen binnen de familiekring over te dragen aan de jongere generatie. Dit vereist dan wel tijdig te nemen maatregelen. De regels hiervoor zijn complex, dus tijdig schakelen en goede advisering hierin zijn onontbeerlijk.

De volgende stappen moeten daarvoor genomen worden:

• Opstellen (Persoonlijk) Financieel Plan
• Advisering in pensioen- en overige oudedagsvoorzieningen
• Vermogens- of nalatenschapsplanning
• Beoordelen huwelijkse voorwaarden en testamenten
• Begeleiding bij afwikkeling nalatenschappen

Wij kunnen u hierin adviseren.

Neem vrijblijvend contact op

Heeft u een vraag aan Accountantskantoor Lavrijsen, over onze diensten, of wilt u een afspraak met ons maken? U vind hier alle informatie om ons te bereiken. Een bezoek aan kantoor gaat altijd op afspraak, zo komt u niet voor niets en hebben wij tijd voor u.

Ma-Vr: 09:00 - 17:00